استارتاپ استودیو
استارتاپ استودیو چیست؟
استارتاپ استودیو (Startup Studio) یکی از این سازمانهای حمایتی از استارتاپ ها است که با اسامی دیگری همچون کارخانه استارتاپ (startup factory) یا Startup Foundry یا Venture Studio نیز شناخته می شود. این سازمان ها شبیه شتابدهنده ها بوده و هدف شان راه اندازی و افزایش نرخ موفقیت کسب و کارهای نوپا است.
استارتاپ استودیو، برخلاف یک شتاب دهنده کسب و کار عمل میکند. در شتابدهنده ها، کارآفرینان با ایده ها و مدل کسب و کار مورد نظر خود به شتابدهنده ها مراجعه کرده و به دنبال حمایت، سرمایه و منتور و بهترین مشاور کسب و کار و … هستند اما در یک استارتاپ استودیو، در ابتدا هیچ تیمی وجود ندارد. به طور معمول یک استودیو بر اساس بررسی های خود و یا ارتباطی که با سازمان ها یا شرکتهای بزرگ و بازار دارد ایده های مختلف را ایجاد کرده و سپس برای ایده ها تیم های مناسب پیدا می کند تا ایده ها را به کسب وکار تبدیل کنند. البته اختلافات دیگری نیز بین شتابدهنده ها با این نوع سازمان وجود دارد که در ادامه به تفصیل توضیح خواهم داد.
یکی از مهمترین دلایل ایجاد تمایز در استارتاپ استودیو ها با شتابدهنده های کسب و کار آن است که آنها عموما توسط یک شرکت بزرگ یا سازمان ایجاد و یا حمایت ویژه می شوند. به عبارت دیگر کمتر رخ میدهد که یک تیم بدون ارتباط مشخص و دائمی با یک شرکت یا سازمان اقدام به راه اندازی استودیو نماید. عموما استارتاپ استودیو ها مدل و روش بسیار خوبی برای اجرای سیاست نوآوری باز در شرکتهای بزرگ است که جایگزین روش های سنتی تحقیق و توسعه (R&D) و نوآوری بسته شده اند. حتما در یادداشت مجزایی به نوآوری باز به عنوان قوی ترین سیاست مدیریت نوآوری در شرکتهای بزرگ خواهم پرداخت.
تفاوت های استارتاپ استودیو با شتابدهنده کسب و کار:
اطلاع یا دسترسی خوب به نیازهای واقعی بازار
تزریق ایده /نیاز
اطلاع از نیازهای متنوع تر و تلاش برای تامین همه نیازمندیهای استارتاپ
اطلاع از نیازهای متنوع تر و تلاش برای تامین همه نیازمندیهای استارتاپ
سختگیری بیشتر در انتخاب استارتاپ
مثالهایی از استارتاپ استودیو
به جرات می توان گفت معروفترین مثال های استارتاپ استودیو در سطح بین المللی موارد زیر است:
Rocket Internet که ساختمان مرکزی آن در برلین آلمان بوده و از سال ۲۰۰۷ فعالیت خود را شروع نموده است و در حال حاضر در کشورهای مختلف فعال می باشد. این شرکت مدلهای کسب و کار موفق در دنیا را به سرعت و در کشورها یا مناطقی که هنوز نمونه موفقی ندارد راه اندازی نموده و رشد می دهد. این مجموعه در مقاطعی به صورت مستقیم و بعد به صورت غیر مستقیم در رشد استارتاپ های ایرانی مثل اسنپ سرمایه گذاری کرد.
Pioneer Square Labs یک مجموعه آمریکایی که از سال ۲۰۱۵ و در سیاتل واشنگتون شروع به فعالیت کرده و هم در نقش استارتاپ استودیو و هم به عنوان سرمایه گذار خطرپذیر (Venture Capital) عمل می نماید و تنها در ۵ سال ۲۱ استارتاپ را راه اندازی نمود.
eFounders که در سال ۲۰۱۱ و در فرانسه تاسیس شد و اولین استارتاپ خود را در سال ۲۰۱۵ ارائه کرده و تابحال ۲۸ استارتاپ ایجاد نموده است.
تفاوت استارتاپ استودیوها و سازمان های مشابه :
استارتاپ استودیوها:
- فعالیتهای کارآفرینی و نوآوری را ترویج میدهند.
- تمرکز بر ایجاد و توسعهی محصولات و خدمات نوین دارند.
- تیمهای کوچک و پویا دارند و به سرعت به تغییرات و نیازهای بازار پاسخ میدهند.
- برای به حداقل رساندن هزینهها و بهبود عملکرد استفاده از برونسپاری را مد نظر دارند.
- در ایجاد محصول از فناوریهای نوین استفاده میکنند.
سازمان های مشابه:
- به صورت معمول بزرگترند و ساختار سازمانی پیچیدهتری دارند.
- فعالیتهای استراتژیک و عملیاتی را انجام میدهند.
- در زمینههای مختلف به تولید محصولات یا ارائه خدمات میپردازند.
- تمرکز بر استمرار و رشد پایدار دارند و به سازماندهی متمرکز هستند.
- ممکن است به منافع اقتصادی طولانیمدت تر توجه کنند.
سوالات متداول
مشاوره کسب و کار چیست؟
شاید برای پی بردن به تعریفی جامع از مشاوره کسب و کار و آشنایی با بهترین مشاور کسب و کار در ایران و بهترین شرکت مشاوره کسب و کار نخست باید، شخص خود مشاور را برایتان تعریف کنیم. اصلا مشاور کسب و کار کیست؟ و قرار است چه کاری برای شما انجام دهد که شما نتوانسته اید با نمیتوانید آن را انجام دهید؟ آیا او قرار است کسب و کار شما را از ورشکستگی نجات دهد یا معجزه کسب و کار شما باشد؟ اینکه مشاوره کسب و کار کیست و چه میکند نیازمند تعریف شغل و حرفه شما است و سپس نیازمند تعریف وظایف فرد یا گروهی است که قرار است در غالب مشاور به رشد و توسعه کسب و کار شما کمک کند.
مزایای دریافت مشاوره چیست؟
- کمتر دچار روشهای سعی و خطا میشویم
- مستقیم و لیزری به سمت هدف پیش میرویم.
- سریعتر و مطمئنتر به اهداف نزدیک میشویم.
- بهینهسازی هزینهها و صرف هزینهی متناسب با دستاوردها
- موفقیت در بازار رقابتی
- آرامش و امنیت بیشتر در حوزه کسب و کار
- افزایش سود مالی و توسعه کار
- مشاوره خوب و مشاور توسعه کسب و کار میتواند شرکتها و سازمانها را متحول کند.
آیا خدمات مشاوره برای کسب و کارهای آنلاین نیز مناسب میباشد؟
کسب و کارهای آنلاین چیزی مثل فروش آنلاین محصولات و خدماتی که از زمان شیوع بیماری کرونا روز به روز بیشتر رونق گرفت. نمونه بارزی از این مدل کسب و کار و مشاور کسب و کار در تهران هستند. نمونه کوچک و عینی این مدل کسب و کارها همان سوپر مارکتهای آنلاینی هستند که برای خرید هر روزه از آنان اقدام میکنیم . قطعا صاحب یا مالک سوپر مارکت شناختی از نت و دنیای دیجیتال مارکتینگ ندارد و راه اندازی و پیاده کردن چنین مدلهای کسب و کار نیز وظیفه مشاورینی است که در این حوزه مشغول به فعالیت هستند. مشاور کسب و کار آنلاین به مالک یا صاحبین مشاغل در ارایه طرح و راه اندازی صفر تا صد کار با ارایه مشاوره و نظارت بر اجرای توامان آن کمکهای قابل توجهی می کنند.
سوالات خود را از ما بپرسید
شما میتوانید سوالات خود را از طریق فرم زیر با ما در میان بگذارید، کارشناسان ما در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت.